2020-10-29

Kodėl toks pavadinimas?

Galvodama apie žiniaraštį, žinoma, galvojau ir apie jo pavadinimą. „Lietuje su saule“ sukosi man galvoje: kadaise taip buvau pavadinusi savo senąjį, kurį rašiau dvyliktoje klasėje. Tačiau, kai atsisėdau kurti, ir manęs paprašė įrašyti pavadinimą, atėjo mintis pridėti priekyje prierašą „Deivės istorijos“.

Kodėl Deivės? Deivė reiškia Dievo veidas. Kiekviena moteris man yra deivė, dievaitė, kūrėja, ir kiekvienas vyras -  dievas, dievaitis, kūrėjas. Kiekvienas kuriame savo mintimis, žodžiais ir veiksmais. Kuriame savo gyvenimą, savo aplinką, savo erdvę. Nesvarbu ar tai suprantame ar ne, darome tai sąmoningai ar nesąmoningai. Vis tiek kuriame.

Kodėl istorijos? Čia rašysiu pasakojimus apie tai, ką išgyvenau, patyriau, pamačiau, supratau, kokios įžvalgos ir mintys kilo. Visa tai - praeitis, taigi istorija. Mano gyvenimo istorija. Todėl berašant šią istoriją supratau, kad trūksta priekyje žodžio vienos.

O kur dingo „Lietuje su saule“? Palikau. Nors nebuvo lengva. Sentimentai. Bet prisirišimus gerai po truputį įveikti, atsinaujinti, transcenduoti.

 

Taigi pristatau jums pasakojimų ciklą „Vienos deivės istorijos“.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Kodėl toks pavadinimas?

Galvodama apie žiniaraštį, žinoma, galvojau ir apie jo pavadinimą. „Lietuje su saule“ sukosi man galvoje: kadaise taip buvau pavadinusi sa...